BUN - Sometimes I Pretend

BUN - Sometimes I Pretend

Eindelijk is die debuutplaat er.

Eind vorig jaar bracht Bun, de band van Brecht Vanvyane Eases My Mind uit, het titelnummer van het aankomende album. En nog eerder waren er al singles Burnout en So Far From Home die ook op de plaat zullen prijken. Er loopt zelfs een lijn tot begin 2020, want alle singles, die Bun uitbracht in dat jaar via digitale weg, zullen op de plaat prijken.

‘A Best Of Bun’ dus eigenlijk, al staan er ook nog drie onuitgebrachte nummers op en is Vanvyane toch nog gefrustreerd. Of tenminste dat was hij na de eerste lockdown. Wat een periode van zelfreflectie en toenadering moest zijn, bleek er één te worden van toegenomen verdeeldheid en polarisatie.

De frustratie, die Bun daarbij voelde, vertaalde hij in Sometimes I Pretend. Tegelijk sprak hij de hoop uit dat wederzijds respect en begrip de bovenhand zullen nemen: "Sometimes I pretend the world has no end / And we could stick together with some common sense."

Of hij nu, twee jaar later nog zo over denkt, weten we niet, maar de gevoelens van toen leverden wel een prima opener op voor zijn album dat tegelijk met deze single verschijnt. 

22 mei 2022
Marc Alenus