BUN - Burnout

BUN - Burnout

Sinds zijn vorige single, ging het aantal maandelijkse luisteraars op Spotify voor BUN maal tien. Niet slecht dus en ook zijn nieuwste single zal weer zieltjes winnen.

Voor die song liet hij zich inspireren door de grootsten aller tijden: The Beatles. Zowel Yesterday als Hey Jude (voor de na na na na’s) gaven de richting aan voor de melodie. Voor de tekst van Burnout zocht Brecht VanVyaene aka BUN het dichter bij huis.

Daarvoor greep hij terug naar een telefoongesprek dat hij had met zijn vader ergens in de zomer van 2020. Door te hard te werken en te weinig zelfzorg was VanVyane gecrasht en omdat hij wist dat zijn vader dat ook al een paar keer had meegemaakt (en ook om gewoon zijn stem nog eens te horen) belde de zoon de vader op. Die schreef hem rust voor en zoals slimme zonen doen: die luisteren naar hun vader. En dus schakelde VanVyaene een paar versnellingen lager en maakte hij de tijd om wat naar andere muziek te luisteren.

Het resultaat laat zich nu bewonderen en klinkt eerder als hedendaagse Britpop dan als The Beatles, maar is dat erg? Wij vinden alvast van niet.

Voor Burnout kreeg  BUN de hulp kreeg van de Amerikaanse sessiedrummer Nate Barnes. De mastering was in handen van Brian Lucey (Royal Blood, Greenday, Liam Gallagher, The Black Keys, Arctic Monkeys e.v.a.). De mooie videoclip werd gedaan door Dark Films.

2 februari 2021
Marc Alenus