Barely Autumn - Alix

Inlandse Maatjes

Barely Autumn - Alix

Barely Autumn viert de verwarring op nieuwe single.

Na meer dan zeventig optredens in Duitsland en de BeNeLux, dook Barely Autumn terug de GAM studio in voor de opname van een album dat volgend jaar uitkomt. ‘Day Trip To The Petting Zoo’ wordt de opvolger van de naamloze debuutplaat die twee jaar geleden verscheen en waarmee Nico Kennes hier vi.be van de maand was.

Als eerste proevertje is er Alix, een ironische feestplaat ter ere van het soort van vluchtige liefdes dat de strijd tussen veilige geborgenheid en ongebreidelde passie al bij voorbaat verliest, maar waarop je na het weghebben van de hoogmoed toch een beetje twijfelend op terugkijkt. “Wat als het toch de ware was?”

Het is ook een single die perfect past bij het moment waarop de zomer op zijn einde loopt en de herfst zich aanbiedt in ochtendnevel en een onverwachte rilling langs de ruggengraat. Alix kreeg immers een stuwende gitaarsound mee die de semi-akoestische melancholie uitgeleide doet. Of hoe Kennes de ongedwongen openheid van Pavement of Sebadoh verzoent met de tijdloosheid van Eels en een vroege Beck.

In de clip laat Myrthe van der Mark zien hoe de zoete taart van de liefde best wel smaakt, maar als je die te gulzig opeet – met confetti en al – krijgt hij toch wel een vreemde smaak.

Beluister Alix via deze link of in de clip hieronder:

16 augustus 2019
Marc Alenus