Aarde Aan Daan - Goed

Aarde Aan Daan - Goed

“Goed je weer te zien,” zingt Daan Hafkamp op zijn nieuwe single. We zullen dat zinnetje nog even moeten opsparen tot code oranje wordt afgeblazen, maar we kunnen toch al meedromen met Aarde Aan Daan. Al is de clip een regelrechte nachtmerrie.

Aarde aan Daan maakt filmische dagdroompop. De teksten getuigen van liefde voor poëtische diepgang, gezongen over kleurrijke indiepop. De liefde bracht Nederbelg Daan Hafkamp van Amsterdam naar Antwerpen. Toen de liefde stuk liep bleef Antwerpen en ontstond Aarde aan Daan. Met één single op zak viel Aarde aan Daan op tijdens Theater Aan Zee en in de halve finale van Humo’s Rock Rally 2020.

StuBru en Willy waren nieuwsgierig en wilden Daan graag spreken over zijn muziek en Radio 1 nodigde hem uit om samen met Mooneye een livesessie te spelen. In Nederland werd hij geselecteerd voor Popronde en het concours van de Grote Prijs Van Nederland. Sinds 2020 opereert Aarde aan Daan als band met gitariste Helena Mayorga-Paredes (Pavlove), bassiste Hanne Vandekerckhove (Jacle Bow) & drummer Robbe Van Ael (Oproer).

En nu is er eindelijk een nieuwe single.  

In Goed zingt en rapt Aarde aan Daan over de aantrekkelijkheid van een destructieve liefde. Inspiratie was een rendez-vous met een stukgelopen liefde, fantastisch en verschrikkelijk tegelijk. Kurt & Courtney. Dido & Aeneas. Grote liefdes, gedoemd om na een wilde tocht op de klippen te lopen. In de behoorlijk geweldadige clip zien we een soort van Bonnie & Clyde, twee protagonisten die elkaar om beurten om het leven brengen. Quinten Tarantino zou er van smullen!

Daan produceerde het nummer met Mathijs Steels, bekend van Shht en Lip Service. Beide zijn fan van filmcomponist Ennio Morricone en dat hoor je aan de epische trompetten en filmische sounds. Het resultaat werd Goed. Heet Goed. Is Goed getiteld. U begrijpt het. Als het goed is…

29 november 2020
Marc Alenus