30 april t/m 13 mei 2018

Concertgids

Er zijn uiteraard Les Nuits, waarin je je kan verliezen, maar er is nog meer concertpret te beleven. U wil voorbeelden? Geen probleem!

 

Wie: WENDE

Wanneer/Waar: 3 mei 2018 / De Roma, Borgerhout

Wat:Wende is een Nederlandse zangeres die haar carrière begon met Franse chansons, een vleugje jazz ging zingen en dan overschakelde naar Engelstalige Moloko-pop. Nu toert ze al een hele tijd met haar voorstelling ‘Mens’, waarin ze in Nederlandstalige songs op zoek gaat naar wat het betekent om mens te zijn in de wereld van vandaag.

Waarom: In Nederland zijn alle voorstellingen van Wende steevast uitverkocht, zeker tijdens deze tournee, maar ook in België begint het ondertussen te lopen. In het voorjaar van 2017 speelde Wende al – lang voor de release van de plaat – Mens-voorstellingen. Toen ze daarmee passeerde in de Bourla in Antwerpen en in de Leuvense Schouwburg waren ook die voorstellingen uitverkocht. De plaat krijgt terecht lovende recensies, maar iedereen is het erover eens: Wende moet je vooral live meemaken.

 

 

Wie: METZ / LA JUNGLE / MOANING / TEEN CREEPS

Wanneer/Waar: 5 mei 2018 / De Zwerver, Leffinge

Wat: Voor Leffingeleuren moet je nog geduld oefenen tot begin september, maar de sympathieke crew van De Zwerver serveert op zaterdag 5 mei een heus minifestivalletje.

Waarom: In het café kan je naar Budget Trash, twee weken geleden nog bij de laatste tien van Humo’s Rock Rally, en Teen Creeps twee dagen geleden nog bij ons in de verhoorkamer. In de grotere zaal trapt Moaning de avond af. Sinds het jonge trio uit LA bij Sub Pop tekende, mochten ze al met labelgenoten METZ de hort op in eigen land. First we take America, than we take Leffinge, moeten ze gedacht hebben. La Jungle hoeven we wellicht niet meer voor te stellen? Het duo uit Luik transformeert zich live tot een volwaardig balorkest dat nu eens noise en dan weer techno afvuurt. Alsof je vier platen van 65daysofstatic tegelijk ondergaat. Als je de Luikenaars nog niet aan het werk zag, schrap ze dan maar zo gauw mogelijk van je bucketlist! Wij hebben op onze bucketlist nog steeds “METZ zien in Metz” staan. Voorlopig lukte dat nog niet, maar toen de band uit Toronto een half jaar geleden op de Sonic City preparty speelden, schreven we dat METZ “nog steeds één van de beste livebands is door wie we graag tegen de vloer van een concertzaal worden geplakt”. Naar verluidt heeft De Zwerver een prima vloer!

 

 

Wie: BRYDE

Wanneer/Waar: 5 mei 2018 / Blond, Gent

Wat:
dynamische rocksongs recht uit het hart

Waarom: Sarah Howells was ooit lid van de indiefolkband Paper Aeroplanes en zangeres op verschillende trancehits zoals Out Of The Sky van Lange en Find Yourself met John O'Callaghan, maar de Welshe, die in Londen resideert, heeft zich nu ontpopt tot frontvrouw van een band die dynamische indierocknummers brengt met teksten die je keel dichtknijpen. Jolyon Thomas (producer Royal Blood) en Bill Ryder-Jones zijn al lang fan en nu is er het album ‘Like An Island’ waarop invloeden van Radiohead, Warpaint, Jeff Buckley en Dream Wife om beurten de kop op steken. Wij zijn al wild van Bryde sinds 2016 en nu komen Sarah Howells voor het eerst naar België. Geen wonder dat wij alles laten vallen en naar Blond ijlen voor deze ravenzwarte met de blonde paardenstaart.

 

 

Wie: DEERHOOF

Wanneer/Waar: 10 mei 2018 / Het Bos, Antwerpen


Wat: Noisepop-veteranen stellen hun veertiende plaat voor

Waarom: Al meer dan twintig jaar doet Deerhoof onverstoorbaar haar unieke ding. Op de laatste plaat 'Mountain Moves' klinken ze catchier dan ooit, zonder de noise-roots te verloochenen. Tel daar een geweldige live-reputatie bij en u weet meteen wat te doen op Hemelvaart.

 

 

Wie: CHURCH OF MISERY / ASG

Wanneer/Waar: 6 mei 2018 / 4AD, Diksmuide

Wat: Stoner en doom van de bovenste plank

Waarom: Omdat je af en toe eens buiten je comfortzone moet treden. En dan zijn de Japanners van Church Of Misery een uitstekende stap. Met teksten waar het bloed vanaf druipt (voor zover je er iets van verstaat als ze door huidige zanger Hiroyuki Takano worden uitgekotst) en muziek waarvan er ongetwijfeld ook al een paar het hoekje om gegaan zijn, staat deze band garant voor een uniek spektakel dat doom met stoner verenigt. Mogen wij u trouwens ook fijntjes wijzen op het voorprogramma? Want ASG is ook niet meteen je doorsnee stonerband. Hun platen zijn namelijk steevast van uitmuntende kwaliteit en ze hebben de neiging dat op het podium keer op keer te bewijzen.

 

 

Ook nog gevonden in onze (digitale) brievenbus een mooi stapeltje tickets. Beginnen doen we met duotickets voor het concert van Metz met alle aanhangsels in De Zwerver, waarover u hierboven meer kan vernemen. Ook nog beschikbaar: single tickets voor de optredens van straatpunkers Total Chaos op 4 mei en voor postmetalhelden Rosetta, die hun nieuwe, zesde plaat 'Utopoid' komen voorstellen, daarin voorafgegaan door onze nationale symforockers Maudlin; dat alles op 24 mei, eveneens in Magasin 4. U stuurt uw mail naar win@damusic.be met als onderwerp het gewenste concert en u bent vertrokken (hopelijk toch). Trouwens ook bij onze voorbeschouwing op Les Nuits geven we nog tickets weg.

 

Marc Alenus, Kasper Cornelus, Christophe Demunter, Geert Verheyen

29 april 2018
Patrick Van Gestel