24 februari t/m 8 maart 2020

24 februari t/m 8 maart 2020

Waait de wind wapperend je wildste concertdromen weg? Jammer, want er staat nogal wat te gebeuren in de Belgische venues. Een eigenzinnige keuze vind je hier al.

Wie: ...AND YOU WILL KNOW US BY THE TRAIL OF DEAD

Wanneer/Waar: 28 februari 2020 / Botanique, Brussel

Wat: Gitaarnoise en chaos om druilerige winterblues te verdrijven.

Waarom: Een van de meest innemende en compromisloze Amerikaanse rockbands die vorig jaar in Trix nog hun twintigste verjaardag vierden en nu hun tiende album 'X: The Godless Void And Other Stories' komen voorstellen.

 

Wie: STONEFIELD

Wanneer/Waar:29 februari/ 15 maar 2020 / N9, Eeklo / Trix, Antwerpen

Wat: vier Australische zusjes, die de bandnaam eer aandoen

Waarom: Wie dacht dat stoner een mannenbastion was, moet bij deze zijn mening grondig herzien. Want Stonefield, dat zijn vier dames van down under, die de vocale van een Juliana Hatfield combineren met een bijzonder ingenieuze en eigenwijze versie van het genre. Dat resulteert dan in intensief geheadbang en (alweer) een frisse kijk op muziek op. In ons boekje reden genoeg om af te zakken naar een concert.

 

Wie: KING KRULE

Wanneer/Waar:3 maart 2020 / Ancienne Belgique, Brussel

Wat: Archy Ivan Marshall is zanger, rapper, songwriter, platenproducent en muzikant, maar tegelijk ook zoveel meer.

Waarom: King Krule komt zijn nieuwe plaat voorstellen in de Ancienne Belgique. Wie de voorgaande twee platen kent weet dat de jazzy rock van de man tot de meest boeiende muziek behoort die momenteel uit Engeland komt overwaaien, maar wie hem live ooit al aan het werk zag weet dat de echte magie van King Krule zich pas op een podium ten volle ontplooit. Het nieuwe album is sinds een paar dagen uit, en na een paar luisterbeurten klinkt het als een volwaardige opvolger van 'The Ooz'. Het concert is uitverkocht, dus tickets vind je enkel via TicketSwap.

 

Wie: HALSEY

Wanneer/Waar: 5 maart 2020 / Lotto Arena, Antwerpen

Wat: Immer spannend, altijd meezingbaar.

Waarom: De Amerikaanse Halsey bracht onlangs met 'Manic' een derde langspeler uit en die staat, net als voorgangers 'BADLANDS' en 'Hopeless Fountain Kingdom' bol van de catchy meezingers. Op 'Manic' werkt ze samen met BTS, de grootste Koreaanse popgroep van het moment. Zin om de longen uit je lijf te zingen en te dansen totdat je jje benen niet meer voelt? Dan ben je bij Halsey aan het juiste adres. Elke show en elk album opnieuw vindt ze zichzelf opnieuw uit.

 

Wie: MODERN NATURE

Wanneer/Waar: 7 maart 2020 / Trix, Antwerpen

Wat: Veel meer dan een samenraapsel van een paar leden van Ultimate Painting, Beak>, Woods en Sunwatchers.

Waarom: Omdat soms, heel soms de som de verzamelde delen overstijgt. En dan krijg je iets, wat je achterlaat met een warme gloed in je buik, met tegendraadse saxofoons, maar ook met intrieste strijkers. Een beetje zoals Fujiya & Miyagi, maar toch ook weer anders. Spannend genoeg om ons naar een concertzaal te lokken. Hopelijk doet dit korte tekstje hetzelfde met u.

 

Magasin4 blijft onze beste vriend, als het op tickets weggeven aankomt. Zij hebben voor ons tickets gereserveerd voor Fly Pan Am (20 maart) – check hier de recensie van hun laatste plaat – en voor Richie Ramone (12 maart). U weet hoe het gaat: mail sturen naar win@damusic.be met als onderwerp de naam van de band van uw keuze. En hopla!

24 februari 2020
Patrick Van Gestel