2 t/m 15 december 2019

Concertgids

2 t/m 15 december 2019

Het jaar loopt op zijn einde, de agenda's van de zalen lopen stilaan weer leeg. Maar wij blijven koppig doorgaan. En hoe zit het met u?

Wie: S.O.L.I.D.A.I.R

Wanneer/Waar: 8 december 2019 / De Roma, Antwerpen

Wat: Collectief in het Nederlands zingende armoebestrijders

Waarom: Omdat het verdomme nodig is. Omdat het helaas nodig is. Gewoon daarom. Maar ook een beetje omdat de liedjes op die cd met charmant boekje zo bijzonder leuk zijn en tegelijkertijd zo mooi de vinger op de wonde leggen. En 't is in Antwerpen, dus Axl Peeleman en Stef Kamil Carlens zouden Lennaert Maes, Jonas Winterland en Brahim wel eens kunnen vervoegen. Daarom dus.

 

Wie: MARIKA HACKMAN

Wanneer/Waar: 9 december 2019 / Botanique, Gent

Wat: gekwetste jonkvrouw geeft zich bloot

Waarom: Onze man was behoorlijk onder de indruk van de nieuwe plaat van Marika Hackman. En dat had niet met de expliciete cover te maken. En als je dan zo'n plaat voorgeschoteld krijgt, ben je nieuwsgierig naar wat dat zal geven op een podium. Zoals wij dus. Wees klaar voor een verpletterende eerlijkheid zonder enig blad voor de mond. Veiligheidsgordels best aantrekken dus.

 

Wie: YUKO

Wanneer/Waar: 14 december 2019 / Campo Nieuwpoort, Gent

Wat: Eén van België's best bewaarde muzikale geheimen houdt ermee op

Waarom: Omdat het de laatste kans is om deze band haar prachtige songs te horen spelen. Ondanks alle transformaties die Yuko heeft doorgemaakt, was er altijd één constante: emotierijke schoonheid. Die zat verstopt in de songs, maar ging soms ook veel verder dan dat. Want er werd ook geëxperimenteerd met beeld of combineerde muziek met een boek. Misschien daarom dat die muziek zo onterecht onder de radar bleef.

 

Wie: AJR

Wanneer/Waar: 6 december 2019 / Zappa, Antwerpen

Wat: Elektronische pop met toeters en bellen

Waarom: Met hun derde album 'Neotheater' komen de gebroeders Met voor het eerst op Belgische bodem een feestje bouwen. Wie fan is van meer dan enkel een portie goede muziek, kan bij deze jongens terecht, want het belooft een ware show te worden. De songs met lyrics, die vaak herkenbare situaties schetsen, en de beats met hier en daar orkestelementen zijn voor ons alvast een goede reden om hen mee te pikken.

2 december 2019
Patrick Van Gestel