10 t/m 24 februari 2019

Concertgids

De winterstop lijkt voorgoed voorbij en het concertjaar 2019 is op kruissnelheid. Keuzestress? Wij proberen je een klein beetje te helpen.

Wie: …AND YOU WILL KNOW US BY THE TRAIL OF DEAD

Wanneer / Waar: 12 februari / Trix, Antwerpen

Wat: The Trail Of Dead trekt verjaardagsgewijs de hort op.

Waarom: Conrad Keely (zang, gitaar, artwork) en Jason Reece (drums) mogen dan wel de enige twee resterende, originele leden zijn van de compromisloze Texaanse rockband, toch trekken ze dezer dagen met twee van de vroegste albums rond: ‘Madonna’ (1999) en ‘Source Tags And Codes’ (2003) worden integraal gespeeld.

 

Wie: THE STREETS

Wanneer / Waar: 14 februari / Ancienne Belgique, Brussel

Wat: Oi oi! Mike Skinner blies zijn Streets nieuw leven in en zet donderdag je Valentijnsavond in de fik

Waarom: In de noughties waren The Streets torenhoog de populairste Britse hiphopband. Brein en frontman Mike Skinner trok er na tien jaar de stekker uit maar vorig jaar kwamen met mondjesmaat nieuwe songs op ons af. Je mag je in de AB verwachten aan nieuw werk, maar vooral aan een puike selectie uit “Original Pirate Material” en “A Grand Don’t Come For Free”. Enig minpuntje? Het concert is hopeloos uitverkocht, maar via Ticket Swap lukt het vast nog.

 

Wie: KӔLAN MIKLA

Wanneer / Waar: 16 februari / Magasin 4, Brussel

Wat: Gekke kruisbestuiving tussen postpunk en synthpop, vorig jaar mochten ze aanschuiven op het verjaardagsfeestje van The Cure in London.

Waarom: Omdat coldwave uit Ijsland klopt als een bus, toch?

 

Wie: GRAND BLUE HERON

Wanneer / Waar: 16 februari / Kinky Star, Gent

Wat: Gitaarrock waar je nekvel nooit veilig bij is.

Waarom: Vorig jaar bracht de Gents-Kortrijkse as Grand Blue Heron tweede plaat ‘Come Again’ uit. Geen slechte plaat, maar eigenlijk moet je hem gewoon live ondergaan. Dat kan zaterdag in de Kinky Star op het elvendertigste festival van onze Luminous Dash-collega’s en als je op tijd komt, kun je ook nog het Waalse Adolina meepikken.

 

Wie: BLACK MIDI

Wanneer / Waar: 19 februari / Het Bos, Antwerpen

Wat: In ons notaboekje van Sonic City 2018 penden we: “We zagen een drummer die zijn kit van het podium had geramd, had een roadie zijn basdrum niet gestut met stalen gewichten. En we zagen twee gitaristen en een bassist die verstrengeld leken in een moeilijke keuze tussen mathrock, jazz en funk. Kiezen is verliezen, en dus werd alles op een (heerlijke) hoop gegooid”.

Waarom: Omdat dit dé band is die je dit jaar zeker moet zien. Kan ook op 6 april op Broadcast in de AB, maar wij kunnen zolang niet wachten!

 

Op 2 maart spelen KING DALTON samen met LOW LAND HOME in de N9 in Eeklo. Wil je kennismaken met deze band? Of ben je er nu al gewoon zot van? Dan hebben wij een mooi cadeautje voor je in petto. Stuur een mail naar win@damusic.be met als onderwerp “KING HOME” en je kan je zuur verdiende centen dan uitgeven aan een T-shirt of plaat van de band. Kom op!

11 februari 2019
Christophe Demunter