Your Life On Hold - Burning For The Ancient Connection

Solar Lodge

Your Life On Hold is de nieuwste muzikale vermomming van bezige bij Jan Dewulf. Je kent hem misschien van elektronische projecten als Mildreda en Diskonnekted, maar nu gooit hij het resoluut over een andere boeg en meet zich meteen ook het alter ego John Wolf aan. Klinkt alvast iets internationaler dan Dewulf, nietwaar? 

Burning For The Ancient Connection

En dat treft, want ‘Burning For The Ancient Connection’ is een plaat geworden die zeker hetzelfde niveau haalt als die van buitenlandse acts in het gothic rock-genre. De acht tracks werden trouwens gemixt door Artaud Seth (Merciful Nuns) en de cd is uitgegeven op diens Solar Lodge-label. Een kwaliteitsmerk, als het ware.

Melancholie en donkere sfeerschepping zijn de codewoorden op dit knappe debuut. Ook het mystieke aspect van een band als Fields Of The Nephilim vormde duidelijk een inspiratiebron. En dat hoor je terug in enkele intro’s en arrangementen. Wolf is niet over één nacht ijs gegaan voor de opname van dit album en het resultaat mag er dan ook zijn: ‘Burning For The Ancient Connection’ werd een behoorlijk gevarieerd visitekaartje.

Onze favorieten zijn heerlijk uitgesponnen, vernuftig geconstrueerde songs als opener Phoenix, Exorcism (waarin de krachtige zang bij momenten bijna als een wanhoopskreet klinkt) of het meeslepende Hope Is For Dreamers. Maar het kan ook anders. Zo wordt het ritme van Rome hoofdzakelijk bepaald door de drums, en is Falling dan weer opvallend lichter qua klankkleur.

De uptempo rocker Already Lost kan je met wat goede wil zelfs gewoonweg dansbaar noemen. U merkt het: eendimensionaal kan je dit Your Life On Hold allesbehalve noemen. Wat ons wel een constante lijkt te vormen, is het trefzekere gevoel voor melodie dat John Wolf hier tentoonspreidt in de composities. Dankzij dat onloochenbare talent weet hij zich ook dit specifieke genre moeiteloos eigen te maken en een erg overtuigend debuut onder de nieuwe projectnaam af te leveren.

Your Life On Hold valt live te ontdekken op Winterfest, op zaterdag 20 januari 2018 in Kompass Klub te Gent.  

2 november 2017
Jan Vael