ROE - And That’s When The Panic Sets In (Part I)

Music Federation

And That’s When The Panic Sets In (Part I)

Dat Noord-Ierland uitpuilt van het muzikaal talent, is nu wel geweten. En dat bewijst ook ROE, die het eerste deel van het lang verwachte album heeft uitgebracht.

2019, Reykjavik – Ijsland. Tijdens een nachtelijk bezoek aan een supermarkt wordt beslist om de release van het debuutalbum van ROE uit te stellen.
Juni 2022. Uit het niets, kondigt ROE via sociale media aan dat het eerste deel van die plaat om middernacht wordt uitgebracht. Als dat geen verrassing is, weten we het ook niet meer.

‘And That’s When The Panic Sets In (Part I)’ wordt door ROE zelf omschreven als een documentaire van haar meest innerlijke gedachten en onzekerheden van de afgelopen jaren. Best wel eng om je zo bloot te geven aan een wereld waarin iedereen continu wordt bekritiseerd. Maar voor ROE is het vooral een manier om te tonen wie ze is en waartoe ze in staat is. Het eerste deel van dit album is een levendige release met een rijk contrast tussen ROE’s introspectieve angsten en het kleurrijke palet dat ze eroverheen gooit.

De openingssong, New Behaviours, is daar een duidelijk voorbeeld van. Trompetten die relatieproblemen en het zelf genezen accentueren. I Can Change zorgt ervoor dat het tempo omhoog gaat en sluit met zijn gitaren het best aan bij een rock nummer en ook Scared Of Being Lonely doet verder op dit elan.
One In A Million is een passend einde voor deze eerste helft van de debuutplaat. Het nummer start met ROE’s kwetsbare stem onder begeleiding van enkele simpele pianonoten en groeit uit met strijkers, trompetten en achtergrondzang die de innerlijke gedachten verheffen tot iets groters en herkenbaars.

De eerste helft van deze plaat is een perfecte teaser voor het resterende deel en doet de verwachtingen hoog oplopen. We kijken alvast uit naar de release van het tweede deel.

29 juni 2022
Marjolein De Smet