Mooneye - Come With Me And Hide

Mayway Records

Come With Me And Hide

Na de debuutplaat trok frontman Michiel Libbrecht meteen weer naar de tekentafel. En na het nodige werk aan een volgende plaat samen met producer Koen Gisen en de band bleek er bij de afwerking toch nog iets niet helemaal juist te zitten. Dus kwam er een tweede plaat.

Het is die plaat die we nu leren kennen als 'Come With Me And Hide'. Opener New Skin vertelt meteen dat verhaal in een iets diepgaandere setting. Het nummer sleurt je mee door een ware identiteitscrisis, geloof ons, als we zeggen dat die niet voor niets is geweest. De plaat is een verzameling van intieme nummers met de nodige invloeden van andere artiesten. U mag zelf uitmaken welke dat zouden mogen zijn.

Lover To Stranger en Branches overleefden de selectie uit de eerste draft. De intimiteit van deze songs paste perfect bij de nieuwe visie. Tijdens de try-out van de band in Rumst liet Libbrecht weten dat de gitaristen speciaal voor de tour een inspanning deden om piano te leren spelen, hetgeen in Girl Like You prachtig tot uiting komt. Toen legde hij ook uit dat dat liedje ging over iets zo graag willen en, eens bereikt, te ontdekken dat het helemaal niet blijkt te zijn wat je ervan verwachtte.

Another Fool en Too Fast dragen een zeer zwaar en melancholisch gevoel met zich mee, waardoor de plaat (en misschien ook uw hart) breekt. Om daarna een complete ommezwaai te maken naar Out Of Place, de single uit de nieuwe plaat, die een wake-up-call is om dan zachtjes weg te drijven in het prachtige akoestische Too Young To Have Regrets. Een betere afsluiter kon moeilijk gekozen worden voor dit korte maar o zo krachtige album.

Alsof ze hun uiterste best deden om alle levenswijsheid mee te geven in negen nummers over liefde, spijt, fouten en verandering. En er nog in geslaagd zijn ook.

23 februari 2024
Lobke Van Gestel