Youngsters van PXL Muziek leveren kerst-ep af

Doet u alvast ook even de Google-test en zoek “Belgische kerstsingles”. 

Wedden dat het naast bijzondere bijdragen tot het seasonal genre van bijvoorbeeld Astrid Bryan en “den Jon”, Wendy Van Wanten en De Pfaffs vooral links oplevert naar kerstuitstappen en Tinder-opportuniteiten voor jonge en minder jonge alleenstaanden.

Daar waar we bijvoorbeeld in de States onder de kerstboom klassiekers terugvinden van klinkende namen als Sufjan Stevens, Run DMC, Low, LCD Soundsystem en The Supremes. Zoals wij vorig jaar aantoonden met alt-Xmas, blijft het bij ons blijkbaar hoofdzakelijk een noveltybezigheid van BV’s met tijd op overschot of artiesten uit het lichtere genre.

Dit jaar hoeven we niet op zoek naar alternatieve kersthits. De laatstejaars Muziek van PXL Music zetten de vaak dubieuze relatie met fondue en kerststronken om in vier spitse songs die gebundeld worden op de ‘Christmas Is Lame EP’. Rammelende hipster yachtrock, duistere elektronica, gruizige neosoul en en okselfrisse gitaarpop passeren allemaal de PXL Music kerstrevue.

Wij hebben dus ons kerstplaatje al. Al mocht het wel iets langer duren, daarom gooien we er zelf ook nog een playlitje tegenaan met veertig kerstsongs die dit jaar uitkwamen.

PXL-Music · Christmas Is Lame EP

24 december 2021
Marc Alenus