Weekendplannen maken

We zijn er nog niet helemaal met het echte live muziekgevoel, maar er is aan het eind van de tunnel toch al een klein lichtje te zien.

Gelukkig hebben we op geregelde tijdstippen een livestream, waarvan de sinds het begin van onze lockdown de kwaliteit serieus is vooruitgegaan. Dit weekend worden de liefhebbers van de stevigere muziek serieus in de watten gelegd. 

Zaterdagavond (24 april) is er allereerst de sessie van Tarmak  met een online livestream met gratis toegang. De band beloofde er iets moois van te maken met een hoop nieuwe nummers, waar ze het voorbije jaar hard aan gewerkt hebben. Als dit in dezelfde lijn ligt als de eerder uitgebrachte ep 'Plow', dan komt dat allemaal wel goed. De stream is te volgen via de deze webpagina

Vanaf 20u30 speelt ook het Waaslandse Walfang via de N9 een in-game livestreamconcert in de Interzone Terminal. Deze exclusieve, virtuele concertzaal werd ontwikkeld door Soundstorm. Het wordt dus helemaal niet doordeweekds. Je kan zoals vanouds samen met je vrienden een concert beleven, terwijl je rondloopt in een interactieve omgeving. Muzikaal verwachten wij dat Walfang vooral zal putten uit de met producer Tim De Gieter (Amenra, Doodseskader, Every Stranger Looks Like You, …) opgenomen debuutplaat ‘LØV’, die in mei van dit jaar zal verschijnen. Alle info te vinden via de Facebook van N9

In de Ancienne Belgique staat de show van Slow Crush op het programma. De Belgische shoegazeband  staat op het punt internationaal door ter breken en passeerde al bij BBC Radio 1 en in het kwaliteitsblad Kerrang! De show was gepland als betalend, maar kan nu gratis door iedereen gevolgd worden op de YouTube-pagina van AB. De live opanmes kunnen via de bandcamp van Slowcrush achteraf besteld worden. 

Lang geleden dat we nog zo'n fijne selectie op een weekend voorgeschoteld kregen. Wij weten alvast wat doen. 

24 april 2021
Bert Gysemans