Vis à Vis slaat handen in elkaar met Fakaer

Wanneer een Belgische klasbak een remix krijgt van een vaste waarde uit de Franse electronic dancescene, worden wij week in de benen.

Vis à Vis slaat handen in elkaar met Fakaer

De Brusselse muzikante Chloë Nols stelde vorig najaar haar nieuwe project Vis à Vis voor met de singles Cassandra en Black Panther, die werden opgepikt door Radio 1 (Wonderland), La Première (Sacrés Belges) en de Spaanse nationale Radio 3.

In aanloop naar de ep, die uitkomt op 9 september, brengt Vis à Vis net voor de zomer een dansbare remix van Cassandra uit, van niemand minder dan de Franse dj en producer Fakear (Théo Le Vigoreux). Hij remixte eerder al tracks van het Amerikaanse ODESZA en AlunaGeorge, trad op met Metro Boomin en Desiigner op SXSW en verkocht al eens de legendarische Olympia (Parijs) uit.

Toen Fakaer en Nols elkaar in 2019 op Instagram begonnen volgen, was er meteen een klik. Toen Fakear Vis à Vis’ debuutsingle Cassandra eind 2020  hoorde, ging hij enthousiast aan de slag om een remix te maken. Het resultaat is een zomerse, zwoele, dansbare track die Fakears typische mix van wereldmuziek en elektronica verzoent met Chloë’s indringende zang.

Mocht Paradise City Festival nog een nummer zoeken om op een zwoele augustusavond een paar keer door de boxen te jagen, moeten de organisatoren hier zeker eens naar luisteren. Dat mooie festival in Perk werd dit jaar verschoven naar 13, 14 en 15 augustus.

10 juni 2021
Marc Alenus