Update La Muerte

Het wordt een druk jaar voor de band.

Want er volgen drie releases van La Muerte dit jaar. De overzichtsbox 'Raw' is er met enkele maanden vertraging als gepland dan toch gekomen en is verkrijgbaar via Mottow Sounds. Of je gaat hem bij de band, in dit geval in Michel Kirby's platenzaak Elektrocution oppikken en snuistert meteen door het geweldig alternatieve aanbod aldaar. 

In 2017 nam La Muerte voor Record Store Day hun versie van Headhunter op met gastbijdragen van  Richard 23 en Patrick Codenys van Front 242. Maar ook een hele reeks speciale mixes van bijvoorbeeld Doganov, Scarrabée, Mussolini Headkick en The Weathermen waren daarop te vinden. Deze speciale 12" was in enkele dagen volledig uitverkocht. Vijf jaar later, gaat het Amerikaanse label Cop International een cd-versie daarvan uitbrengen. Deze re-release zal buiten de nummers, die al op de 12" stonden, ook nieuwe remixes bevatten van Front 242, John Fryer (This Mortal Coil, Black Needle Noise), Sick Jokes en Joy Thieves, maar evengoed oudere La Muerte-nummers die geschikt zijn voor de Amerikaanse markt. Wie hierin interesse heeft, kunnen we doorverwijzen naar de bandcamp pagina van Cop International

Het beste nieuws is misschien wel de aankondiging van 'Sortilegia', een nieuw album dat rond november in de winkel moet liggen met daarop elf nieuwe nummers, opgenomen tijdens de lockdown en geproducet door La Muerte & Déhà. De mastering is ondertussen klaar, het designconcept ook, meer info volgt later nog. De band laat al wel los dat dit waarschijnlijk hun donkerste album ooit is. 

28 juni 2022
Bert Gysemans