RAW eindelijk op vinyl

Mits een beetje uitstel komt het er nu echt van.

Op 16 januari 1994 nam La Muerte in het Luna theater afscheid van zijn publiek, we weten allemaal hoe het verder gelopen is, want bloed kruipt waar het niet gaan kan. Maar terug over die legendarische avond, waar een heleboel muziekliefhebbers van divers pluimage samentroepten voor het afscheidsoncert van de Brusselse band van Marc du Marais & Dee-J. En die hadden voor die avond ook enkele gasten weten te strikken, zowel Arno en Richard 23 van Front 242, kwamen meevieren. 

Van dit concert is een luxe cd box uitgebracht door PIAS onder de naam 'RAW' het zeg maar testament van de band, met een zesendertig pagina's tellend boek erbij. Vinyl is nooit uitgebracht want in die periode stond dat op laag pitje, er is ook een gelimiteerde DVD versie op de markt gebracht. 

Maar kijk 27 jaar later, krijg 'RAW' dan toch de feestelijke release die het verdiend, tegen eind juni 2021 brengt het Brussel Mottow Soundz het album uit in een deluxe uitvoering, gelimiteerd en genummerd. In de box, kan je buiten de geremasterde opnames, ook een 40-pagina boek, foto's, een postkaart, downloadcode, en wie weet wat nog allemaal vinden. Twee versies zullen verkrijgbaar zijn, een dubbele zwarte editie (400 stuks) en een dubbele zilveren editie (100 stuks), en er zal geen herpersing volgen, of misschien binnen 25 jaar nog eens, wie weet. 
 
Tijdens het laatste jaar is La Muerte niet bij de pakken blijven zitten, en namen al een reeks nummers op die zouden komen op een nieuw album dat in 2022 het licht gaat zien, en dat is niet alles, in de herfst mag je La Muerte op enkele podia verwachten . 
11 juni 2021
Bert Gysemans