Uma Chine stelt mini docu voor in aanloop van tweede album

Bekijk de korte film hieronder.

Uma Chine stelt mini docu voor in aanloop van tweede album

Met hun debuut ‘UMA CHINE’ verovert de gelijknamige band in 2019 een plekje in de Belgische popscene. “Prachtig debuut”, orakelt OOR, terwijl ook o.a. Focus Knack zich lovend uitlaat over de groep van frontvrouw Nele De Gussem. HUMO schuift Uma Chine dan weer naar voor als "één van de niet te missen acts voor 2020",  waarop de band dat jaar in de finale van Humo’s Rock Rally belandt.

Dit jaar volgde dan een tweede album 'Changes' en draaide de jonge Brusselse filmmaker Julian Devos een minidocumentaire over Uma Chine en de release van haar tweede album in samenwerking met W.E.R.F. Records, Het Lab, Entrepot en Muziekclub N9.

Het intieme portret van de band, gefilmd op handycam, is hieronder te bekijken. De mini-docu vertelt over het ontstaan van ‘Changes’, over dromen en magisch-realisme, en samen zingen in tijden van pandemie. Fragmenten van concerten worden afgewisseld met interviews met de bandleden over hun visie op het nieuwe album, dat begin dit jaar werd uitgebracht op W.E.R.F. records.

Live is de band binnenkort te zien in het voorprogramma van Rosa Butsi en Coline & Toitoine. Ontdek de data en plaatsen hier.

Op 23 oktober stelt Uma Chine haar tweede album "Changes" voor in de Handelsbeurs in Gent.

14 oktober 2021
Marc Alenus