Twintig jaar 'Version 2.0' van Garbage gevierd met reissue

Is dat al twintig jaar geleden dat Garbage het vervolg van de titelloze eerste opvolgde met 'Version 2.0'? Als de platenmaatschappij het zegt, dan zal het wel, zeker?

 

En Stunvolume/[PIAS] zeggen dus dat het tijd is om dat album op 22 juni terug onder de mensen te brengen. Het pakket omvat het originele album, tien B-kantjes en – in de deluxe-versie – ook nog bonustracks (zie ook onderaan) met poster en zelfklevers.

 

Producer en muzikant Butch Vig legt zelf het belang van de plaat uit: "Version 2.0 is the sound of a band growing up, evolving, and more than anything, gaining confidence. When we started recording, we made a conscious decision to not re-invent ourselves, but rather take everything we learned from our debut album and filter it through the new digital technology we were grappling with. Sonically, the album has moments of razor sharp clarity and soft beauty. Indeed, it's possibly our best album".

 

De band gaat ook opnieuw op tournee met deze heruitgave, maar gezien de eerder dubieuze doortocht naar aanleiding van het debuut, gaan wij dit toch maar aan ons voorbij laten gaan. Maar u staat het uiteraard vrij, al zijn er voorlopig enkel Britse data bekend.

 

1 april 2018
Patrick Van Gestel