Torgeir Waldemar goes folk

Een maand of twee na de eerste single deelt de Noor deel twee van het nieuwe album 'Mercy'.

Het is al een vruchtbaar jaar geweest voor fans van Torgeir Waldemar. Eerst konden ze een live-album plukken dat een mooi overzicht bood van 's mans carrière tot nu toe en dan kondigde hij in juni de opvolger aan van 'Love' met The Way You Make Me Feel, de eerste single uit die plaat die finaal elf tracks zal bevatten, waaronder één van onze favorieten die in november 2022 al als single uitkwam: Dover (zie ook de tracklist onderaan).

En omdat na één twee volgt, is er nu de tweede track Traces Of Lust. Nog meer als de voorganger is Traces Of Lust een folky nummer met naast Waldemar op zang en gitaar Michael Barrett Donovan op viool en als tweede stem. Het is vooral die viool die de track een ruwe, folky feel geeft, al doet ook de gewelddadige tekst een vette duit in het zakje. Bekijk hieronder de originele opname in de studio.

Torgeir Waldemar komt met 'Mercy' naar De Lage Landen. Op 19 oktober staat hij op Ramblin Roots in Utrecht en een dikke maand later staat hij in de Zeepziederij in Bree (28 november).

Tracklist 'Mercy'

1.  Where to Throw My Shadow
2.  Dover
3.  Traces of Lust
4.  For No Reason at All
5.  Death Crept Upon Me
6.  The Road to Evermore
7.  Vibration of Strings
8.  Cracking Lacquer
9.  Bigger Wave
10. The Way You Make Me Feel
11.  Remedy Pt. II

9 augustus 2024
Marc Alenus