Tomberlin is terug en kondigt ep aan

Wat zit er verborgen in de mist die mensen uit elkaar houdt en wat is er nodig om daardoor te snijden? Dat is een vraag die hangt over de muziek van Tomberlin.

Twee jaar geleden bracht Tomberlin (echte naam Sarah Beth Tomberlin) haar schitterende debuut ‘At Weddings’ uit en meteen eiste ze haar plaats op naast acts als Julien Baker, Snail Mail en aanverwanten. Daarna bleef het stil, maar nu kondigt de in L.A. geboren, maar tegenwoordig in Louisville, Kentucky wonende artiest een nieuwe ep aan.

Die zal ‘Projections’ heten. De ep werd geproduced door Alex G en bandlid Sam Acchione en uitkomen op 16 oktober op haar digitale kanalen. Op 13 november komt er ook een picture disc. Beiden zijn te bestellen via de Saddle Creek Store.

De aankondiging van de nieuwe ep komt er met nieuwe single Wasted en bijhorende clip van de hand van Busy Phillips. Die nieuwe single laat horen dat Tomberlin moeiteloos de draad oppikt waar ze hem in 2018 liet liggen, maar ook dat haar sound anno 2020 frisser klinkt en opgefleurd wordt met creatieve percussie.

18 augustus 2020
Marc Alenus