Tien laatste namen voor Pukkelpop

Na PKPDWTWN komt het grote festival met tien nieuwe namen.

Met zoveel namen op de affiche is het normaal dat er eens eentje niet doorkomt, maar Pukkelpop kampt nu toch al met heel wat afzeggingen. Dat headliner Limp Bizkit niet naar Kiewit komt wegens annuleren van de hele Europese tournee, is al sinds juli geweten, maar ook King Gizzard & The Wizard Lizard, Pa Salieu, Omar Apollo, De'Wayne, Lauren Sanderson en Jxdn zullen niet op Pukkelpop spelen.

Voor de vervaningen ging de organisatie het zoeken tot in IJsland zo blijkt. “Op vrijdag komen de Ijslandse Eurosong-popsensatie Daði Freyr, de stevige gitaren van het Zweedse Clawfinger, het spannende grootstadsgeluid van Wu-Lu en de Limburgse melodieuze hardcore van Moments naar Kiewit”, klinkt het in een persbericht.

De fans van Limp Bizkit zullen het moeten doen met Bizkit Park. Zij openen op zaterdag de Main Stage terwijl Starcrawler de Lift opent.

Zondag komt Ho99o9 nog eens langs. Het is al de vierde keer dat ze op Pukkelpop zullen staan. Die dag kan je ook kennismaken met de flamboyante Zuid-Afrikaanse Moonchild Sanelly, de rising star van de UK bass/garage-scene Bru-C en de punky pop van GIRLI.

Pukkelpop vindt plaats van 18 tot en met 21 augustus.

8 augustus 2022
Marc Alenus