The Waterboys brengen de actie naar Antwerpen

The Waterboys komen met hun laatste album opnieuw naar België. Dit keer staan ze op 12 november met een exclusieve show in de Koningin Elisabethzaal.

De band rond de Schotse zanger en gitarist Mike Scott, maakte in de jaren tachtig al furore met wereldhit The Whole Of The Moon, afkomstig van het succesalbum 'This Is The Sea’. De mix van country, gospel en Ierse folk maakte de muziek van de mannen baanbrekend en onderscheidend. Scott ging begin jaren negentig solo, maar na de millenniumwisseling ging hij weer spelen onder de naam The Waterboys.

Na de succesvolle release van het veelgeprezen ‘Modern Blues’ in 2015 en het dubbele album ‘Out Of All This Blue’ in 2017, dat ze toen voorstelden in een uitverkochte De Roma, brachten The Waterboys eind mei hun nieuwe album ‘Where The Action Is’ uit.

‘Where The Action Is’ werd een onvoorspelbaar en dus typisch Waterboys-album doorspekt met muzikale experimenten, gedrevenheid en genialiteit. Dertig jaren op de carrièreteller? Je zou het de band niet aangeven.

foto:  Xavier Mercade via Koningin Elisabethzaal

3 september 2019
Marc Alenus