The Psychedelic Furs delen derde track uit aankomend album

Vorig jaar nog in de AB, maar op de nieuwe plaat is het nog wat langer wachten.

Vorig jaar oktober stond de legendarische new wave-band The Psychedelic Furs in de AB. Onze man bleef toen met gemengde gevoelens zitten zoals blijkt uit zijn verslag.

Nu is er ook die toen al aangekondigde nieuwe plaat. Normaal zou ‘Made Of Rain’ begin dit jaar uitkomen, dan werd het 1 mei, maar nu zullen de fans moeten wachten tot 31 juli vooraleer Cooking Vinyl het schijfje lost. Maar och, de fans wachten al 29 jaar, want zo lang is het geleden sinds ‘World Outside’ uitkwam.

In 2001 kwam er een reünie van de Furs en de band heeft heel die tijd geteerd op zijn oude werk. In de jaren tachtig scoorden de Furs hitjes met Love My Way, The Ghost In You, Heaven en natuurlijk met Pretty In Pink, dat later ook te horen was in de gelijknamige film van John Hughes.

In januari kwam er dan eindelijk nieuw werk van de band die anno 2020 bestaat uit zanger Richard Butler, bassist Tim Butler, saxofoonspeler Mars Williams, drummer Paul Garisto, toetseniste Amanda Kramer en gitarist Rich Good in de vorm van single Don’t Believe.

Dan volgde You’ll Be Mine en nu is er No-One om het wachten tot einde juli nog wat te verzachten.

21 april 2020
Marc Alenus