The Irrational Library - The Algorithm

Waar vult A.G. Rithm de dagen mee?

Ontdek het in de première van de clip van de nieuwe van de band rond kersvers stadsdichter van Haarlem: Joshua Baumgarten. Een tijdje geleden presenteerden we u ‘We… Are Doomed’, het prachtig vormgegeven album van The Irrational Library

En dat het echt de moeite loont, kan je ontdekken in nieuwe single The Algorithm waarin de aanstekelijke mix van een lekkere groove, gekruid met scherpe maatschappijkritische en poëtische teksten, die zo typisch is voor de band, je helemaal meesleurt. In de geest van wijlen Herman Brood doet de band je tegelijk dansen en denken.

Regisseur Marius Bruijn voert in de clip A.G. Rithm op, een verpersoonlijking is van algoritmes, digitale systemen, codes. Hij leeft zijn leven op een zo normaal mogelijke manier. Hij probeert zo veel mogelijk over te komen als een "gewoon" mens. Toch merken we dat dat niet vanzelfsprekend gaat. Vooral de omgang met echte levende wezens vormt een probleem. Zo toont het hoe algoritme en artificiële intelligentie hun best doen om menselijk te zijn, maar dat nooit helemaal bereiken.

Het is slechts één van de manieren hoe The Algorithm ons een spiegel voor houdt. In deze video wordt A.G. Rithm vertolkt door drummer Lars van der Weiden, maar ook verschillende cartoons en artwork van TRIK uit het boek ‘We... Are Doomed’ werden op geniale wijze in de video verwerkt. De clip van The Algorithm vormt zo een verbeelding van de wereld van The Irrational Library, die absurdistisch is, zeer dansbaar en bij vlagen irrationeel.

13 mei 2021
Marc Alenus