The Cure viert dertig jaar 'Disintegration'

Dit jaar is het alweer dertig jaar geleden dat The Cure 'Disintegration' releasete, volgens veel fans hun beste album (of is dat dan toch 'Seventeen Seconds'?).

Om die dertigste verjaardag te vieren, kondigde de band eerder deze week vier "Disintegration 30th Anniversary"-concerten aan, op 24, 25, 27 en 28 mei. Helaas zul je er wel een etmaal moeten voor vliegen want je moet er voor naar down under in Sydney.

Maar... een maand later strijken Robert Smith en co. neer in Werchter. Wie weet staat ook daar het volledige album op de setlist? De laatste keer dat ze het album volledig speelden was in 2002, tijdens drie "Trilogy"-concerten in Brussel en Berlijn. Tijdens het concert in Hyde Park vorige zomer, vond de helft van 'Disintegration' de weg naar de set. Het album moet Smith wel na aan het hart liggen.

Voor de nostalgici: Youtube zou Youtube niet zijn mocht je het integrale concert van de band tijdens "The Prayer Tour" (ofte de "Disintegration tour") in Vorst Nationaal op 10 mei 1989 niet online kunnen herbeleven (in twee delen en met de beeld- en geluidskwaliteit van dat tijdperk)

 

 

20 februari 2019
Christophe Demunter