The Chameleons naar Trix

Wat brengt de tweede reünie? Alvast een nieuwe plaat en een tournee die ook in Antweperpen passeert.

The Chameleons is een zeer invloedrijke gitaarband uit de jaren tachtig en negentig. Ze leverden een belangrijke bijdrage aan de postpunk-, shoegaze- en indiescene en worden vaak gezien als één van de meest onderschatte bands, die ooit uit Manchester zijn voortgekomen.

De band bracht drie baanbrekende albums uit: ‘Script Of The Bridge’ (1983), door veel bronnen aangehaald als een meesterwerk dat de tijd ver vooruit was, de opvolger ‘What Does Anything Mean? Basically!’ (1984) en ‘Strange Times’ (1986). Het unieke geluid werd gekenmerkt door een mix van melancholische, maar energieke en krachtige melodieën, hypnotiserende etherische riffs en de krachtige, tijdloze lyrische stijl.

The Chameleons kwamen in 2021 weer bijeen met de nog levende oprichters en belangrijkste schrijvers: gitarist Reg Smithies en bassist, zanger en tekstschrijver Mark Burgess. Eerder dit jaar was er al een drie songs tellende ep en een live plaat. Voor dit najaar staat er met 'Arctic Moon' zelfs een gloednieuw album op de planning. Dat brengt de band ook naar Trix.

7 september 2024
Marc Alenus