Telex-telex

We hadden het niet meer durven dromen, maar de band naar wie deze rubriek genoemd is, heeft nieuws en dus konden we eindelijk deze titel eens bovenhalen.

Voor wie toch een gat heeft in zijn Belpopgeschiedenis: het Belgische synthpop-trio - Marc Moulin (1942- 2008), Dan Lacksman en Michel Moers - begon in 1978 in Brussel en hielp, als een van de weinige synthpop-pioniers in die tijd, elektronische pop mainstream te maken. Het is een van de meest invloedrijke bands ooit, aldus Jan Delvaux. En wie zijn wij om hem tegen te spreken?

Dat legendarische Telex brengt op 14 april 2023 via Mute een boxset uit met de langverwachte geremasterde heruitgaven van hun zes studioalbums, 'Looking for Saint-Tropez' (1979), 'Neurovision' (1980), 'Sex' (1981), 'Wonderful World' (1984), 'Looney Tunes' (1988) en 'How To Dance'? (2006). Alle nummers werden geremasterd en opnieuw gemixt vanaf de originele tapes door Dan Lacksman (de Giorgio Moroder van Belgiƫ!) zelf en Michel Moers. En... er is ook een nieuwe ep.

De nieuwe ep bevat nummers van alle zes albums, waaronder Something To Say van het debuut; de single We Are All Getting Old van 'Neurovision', The Man With The Answer, een samenwerking met Sparks voor het album 'Sex', Vertigo uit 'Wonderful World', Spike Jones, de single van 'Looney Tunes' en Move! van 'How Do You Dance?'

4 februari 2023
Marc Alenus