Summer Bummer Festival

Het Summer Bummer festival brengt op 26 en 27 augustus een unieke muzikale tweedaagse in het Zuiderpershuis. Op het programma: een exclusieve liveshow van GAS (aka de Duitse Wolfgang Voigt) en een handvol muzikale legendes (voor een keertje mag het) als Peter Brötzmann, Toshinori Kondo en Bill Orcutt. Kortom: een mix van de betere elektronica gemengd met het allerbeste uit de hedendaagse improvisatiemuziek.

Op zaterdag is het naast de show van GAS - die met 'Narkopop' hun eerste album in maar liefst zeventien (!) jaar presenteren. Ook Yves De Mey (Eavesdropper) en Brahmen Raag komen met veel plezier het stof uit uw oren strelen. Ook present is gitarist Bill Orcutt, in een verleden nog lid van Harry Pussy, die zijn door blues en folk beïnvloed gitaarwerk door de boxen zal laten schallen. Verder zijn er ook een paar bijzondere muziekmakers als het trio Küchen-Berthling-Noble die een stevig stukje freejazz offreren en voor de gelegenheid treden ook Farida Amadou (Nystagmus), Audrey Lauro en Hanne Debacker (Gabbro, Dottir Slonza) als trio aan.  

De dag erop is het Brötztime met Peter Brötzmann die ongetwijfeld het dak van dat Zuiderpershuisje eraf zal blazen. Het beest van Wüppertal zal omringd worden door Heather Leigh (pedal steel) en de Japanner Toshinori Kondo (trompet). Daarnaast nog wat excentriekelingen als Oren Ambarchi en de Brit Poulomi Desai die iets zal doen met 'prepared sitar'. 

Drummer Steve Noble treedt ook op zondag nog eens aan, dit keer met saxofoniste Julie Kjaer en bassist John Edwards. Daarnaast is er ook een Belgische delegatie present, met o.a. Niels Van Heertum (euphonium) en Elko Blijweert in duo met Frans Van Isacker (herinner u 'Atjala Land')

foto van Farida Amadou.

Meer info over de line-up is hier te vinden.

11 augustus 2017
Philippe De Cleen