Stoop Kid tekent bij V2 en brengt eerste single uit

Na twee ep's en een eerste album kreeg Jens Rubens de kans om een tweede plaat op te nemen in ideale omstandigheden.

In februari vorig jaar (2022) tekende Stoop Kid als eerste bij de nieuwe joint venture tussen V2 en Muziekgieterij. Vorige plaat 'Camp Careful' bracht hij nog zelf uit op het label UhmYeahSure Records, maar deze belooft een stap voorwaarts te worden, afgaande op eerste single Settling Down.

“Settling Down gaat over opgroeien, het veranderen van prioriteiten en hoe dit alles kan wegen op een relatie. Terwijl de een het heerlijk vindt om thuis te blijven en vastgoedwebsites af te struinen, is de ander nog steeds bezig met rondstruinen en de boot naar buiten duwen. Settling Down begint zorgeloos en opgewekt, maar naarmate het nummer vordert, schemert er een existentiële kant door, die de vraag oproept: waar houdt het compromis op en begint het jezelf verliezen?”, aldus het persbericht.

Stoop Kid haalde de naam bij een personage in de nineties Nickelodeon-cartoon 'Hey Arnold'. In de show is Stoop Kid een angstige tiener die bang is om de stoep voor het eigen huis te verlaten. Het ventje is ondertussen volwassen en na heel wat strubbelingen en gevechten tegen demonen klaar voor het volwassen leven. Getuige daarvan ook de volwassen sound van de nieuwe single.

10 maart 2023
Marc Alenus