Sovjets en Britten veroveren Breaking Barriers

Punkfestival Breaking Barriers is terug met een affiche om ú tegen te zeggen!

Op 9 oktober wordt u in Het Depot in Leuven verwacht voor dit feestje van de punk met deze vier bands:

Pussy Riot wil het gele hesje door de roze bivakmuts vervangen en iedereen mag meedoen. Een collectief met ballen, zegt u? Zoveel is zeker!

Met ‘Riot Days’ brengt het Pussy Riot Theatre een totaalspektakel waarin heel het verhaal van hun schijnproces met muziek en dialoog uit de doeken wordt gedaan. De muziek is eclectisch, maar dient steeds hetzelfde doel: de mensen wakker schudden voor elke vorm van protest onmogelijk is gemaakt.

Spizzenergi, de band rond de extravagante Londense zanger Spizz brengt een overzicht van de eigen carrière met als rode draad: de energie van punk en de futuristische visie van de zanger; iemand die nog hoopt dat de toekomst ons van het ellendige heden zal verlossen. No Future? Jawel dus!

Hägar the Womb gaat al mee sinds 1981, in dezelfde bezetting trouwens! En toch is het één van de best bewaarde geheimen en obscure parels uit de Engelse anarchopunkscene. Het is ook de allereerste keer dat Hägar the Womb op Belgische bodem speelt. Verwacht je aan stevige gitaren, snelle drums en de onophoudelijke nonsens van twee zangeressen die er plezier in vinden hun bassist verbaal te mishandelen.

Sovjet War is een band die in de omgeving van Leuven als een cultband geldt, maar daarbuiten nog op de grote doorbraak zit te wachten. De band bestond tussen 1979 en 1984; eerst onder de noemer 'The Sovjets en sinds 1982 als 'Sovjet War'. Na een lange pauze werd Sovjet War in 2019 opnieuw in het leven geroepen, net op tijd… om meer dan een jaar niet te mogen optreden. Ze hebben die tijd dan maar gebruikt om nieuwe nummers te schrijven en zich voor te bereiden op hun terugkeer naar het podium. Hou je vast aan hamer en sikkel!

Alle info en tickets op de website van het Depot.

5 juli 2021
Marc Alenus