Snail Mail komt met nieuwe plaat naar de AB

Het nieuwe album is nu al vooruit te bestellen.

Drie jaar is het al geleden dat Lindsey Jordan aka Snail Mail haar overtuigende debuutplaat uitbracht en eindelijk krijgt die plaat een vervolg op 5 november. Dan komt ‘Valentine’ uit. Jordan smeedde dus niet meteen het hete ijzer, maar dat heeft zo zijn redenen. De veelbelovende jonge rockster bracht een tijd door in een herstellingskliniek en wou daarna niet over één nacht ijs gaan.

 "I wanted to take as much time as possible with this record to make sure I was happy with every detail before unleashing it unto y’all," zegt Jordan. "Referring to the process as the deepest level of catharsis and therapy I have ever experienced would be a huge understatement. Valentine is my child!"

Eigenlijk schreef ze de nummers voor de plaat al tussen 2019 en 2020 en de eerste single, de titeltrack van de plaat, laat een heel ander geluid horen dan dat van ‘Lush’. Synths doen hun intrede en na een aarzelende, etherische start, ontploft de track in een furieus refrein.

Bij de track hoort een knappe video van Josh Coll die op Youtube enkel kan bekeken worden na het bevestigen van je leeftijd. , maar gelukkig is er ook Vimeo. Tegelijk met de nieuwe single kondigde Snail Mail een wereldtournee aan. Die brengt haar op 14 maart naar de AB. Twee dagen later staat ze in Paradiso.


Snail Mail "Valentine" from Josh Coll on Vimeo.

16 september 2021
Marc Alenus