Slow Pilot brengt debuut uit via Starman Records

Toen Pieter Peirsman de Vlaamse harten stal met zijn verschijning in de eerste – en enige – reeks van De Beste Singer-Songwriter Van Vlaanderen, was hij al een tijdje frontman van Slow Pilot. Hun single Dance The Night Away werd in 2014 al gebombardeerd tot ‘Nouvox van de week’ op Radio 1 en de voorbije jaren mochten ze o.a. openen voor K’s Choice.

Mede omdat Peirsman ook werd uitgekozen door Alex Callier om de mannelijke zanger te zijn bij Hooverphonic, bleef de carrière van Slow Pilot wat pruttelen, maar daar komt volgend jaar verandering in. De band tekende bij Starman Records en is klaar met een eerste album: ‘Gentle Intruder’.

Dat Peirsman goede songs kan schrijven, is algemeen bekend. Zijn songs zijn warm, soms ingetogen, soms steven, maar altijd heel persoonlijk en universeel tegelijk. En Slow Pilot zit vol rasmuzikanten die zijn schrijfsels tot leven brengen: bassist is Maarten van Mieghem (Yevgueni), Sebastian Leye (Delvis, Noémie Wolfs) is de gitarist en achter de drums zit Laurens Billiet van Zimmerman en Douglas Firs.

‘Gentle Intruder’ werd opgenomen in de Brusselse ICP-studio's, in  een productie van Jasper Maekelberg (Faces on TV, Warhaus, Amongster, Soldier's Heart,..) en gemixt door topproducer/engineer Jo Francken (Adamo, Milow, Stef Kamil Carlens,...). Bovendien heeft het Belgian Session Orchestra (een zestien-koppig ensemble) onder leiding van Cedric Murath (Hooverphonic) een vijftal nummers aangevuld met strijkersarrangementen. Live gaat dit ensemble in kwartet vorm mee on the road.

De eerste single Anyone laat de band van haar meest catchy en psychedelische kant zien. Het nummer drijft op een strakke groove en een sfeer die het beeld oproepen van een imaginaire road-movie.

 ‘Gentle Intruder’ wordt live voorgesteld op 19/4 in De Casino, Sint Niklaas, met als support Jasper Erkens (solo)

16 december 2017
Marc Alenus