Sasami liet zich inspireren door een vampiergod

Bezige bij dit.

Sasami was onlangs als producer betrokken bij het geweldige ‘Fun House’ van woongezel Meg Duffy (Hand Habits) en kondigt nu zelf haar tweede album ‘Squeeze’ aan. Het album komt uit op 25 februari 2022 via Domino en er werden al meteen twee nummers van gedeeld: The Greatest met Meg Dufffy op gitaar en Skin a Rat. Deze laatste bevat drums van Dirk Verbeuren van Megadeth

De grotendeels zelf geproduceerde plaat bevat productiebijdragen van Ty Segall, plus muzikale bijdragen van King Tuff's Kyle Thomas (met wie ze ook samen leeft, naast Meg Duffi), Moanings Pascal Stevenson, No Home en Christian Lee Hutson. Het bevat ook SASAMI's eerder uitgebrachte cover van Daniel Johnston's Sorry Entertainer.

In een persbericht wordt beschreven dat de plaat geïnspireerd is door het gemengde Koreaanse en Japanse erfgoed van SASAMI, en in het bijzonder door de legende van Nure-onna, een vampiergod die afgebeeld staat op de door Andrew Thomas Huang gemaakte albumhoes.

Op 30 april 2022 komt Sasami naar Les Nuits Botanique. Op 2 mei staat ze in Le Grand Mix in Tourqoing en op 4 mei in Paradiso, Amsterdam.

28 oktober 2021
Marc Alenus