Ryan Adams onder vuur

Fuck the rain! Geen ‘Big Colors’ op 19 april.

Net zoals velen van jullie zaten wij reikhalzend uit te kijken naar de achttiende plaat van Ryan Adams, maar ‘Big Colors’ wordt niet uitgebracht op 19 april zoals gepland. Reden is een onderzoek dat de FBI gestart is tegen de muzikant.

Op 13 februari publiceerde The New York Times een artikel waarin zeven vrouwen, onder wie ook Phoebe Bridgers en zijn ex-vrouw Mandy Moore de muzikant beschuldigen van emotioneel misbruik en grensoverschrijdend gedrag. In de meeste zaken gaat het over emotionele chantage. Adams zou jonge vrouwelijke artiesten steunen, maar daarna avances maken. Indien ze daar niet op ingingen, zou hij gedreigd hebben zijn steun in te trekken. Maar er is ook een getuigenis van een vrouw die toen nog een minderjarig meisje was en duidelijk seksueel getinte foto’s uitwisselde met Adams.

Amerikaanse radiozenders stopten na de publicatie meteen met het draaien van Fuck The Rain en alle promotie voor ‘Big Colors’ werd offline gehaald. In de dagen na het artikel hebben ook Karen Elson en Liz Phair getuigd over negatieve ervaringen met Adams via de socials.

Adams zelf reageerde ook via Twitter:

Of zijn geplande tournee in het Verenigd Koninkrijk doorgaat, is nog niet duidelijk. Op dit moment is de ticketverkoop alleszins nog open.

 

 

 

16 februari 2019
Marc Alenus