Roofman heeft alweer een ep klaar

Eerder dit jaar bracht de Nederlandse singer-songwriter al een knappe plaat uit en na een uitstap naar Atlanta volgt in oktober al een ep.

Roofman heeft alweer een ep klaar

Roofman laat er geen gras over groeien, na 'Still The Mess I Was' brengt hij volgende maand via Clouds Hill de 'The ATL EP' uit, een met Americana geïnjecteerde indie-folkplaat, opgenomen op een vintage Tascam 388 eight-track tapemachine in een kelder in Atlanta, begeleid door zijn Amerikaanse vrienden Rhett Shull (gitaar/productie), Philip Conrad (bas) en Chad Collins (drums).

De eerste single daaruit, Hometown Song is ondertussen uit. En zoals wel vaker bij Roofman, hangt er een lichte nevel van melancholie over het nummer. Dat is ook dit keer bewust want Hometown Song is voor alle mensen die ervoor kiezen om de rest van hun leven in hun kleine geboortedorp door te brengen: "Ik schreef het nummer nadat ik een paar jaar geleden probeerde te verhuizen naar Amsterdam, wat niets voor mij bleek te zijn: ik hou van de stad, maar ik hou meer van mijn matige dorpje."

"I’m a lucky man with a lonely start / I’m living in a place nobody gives a damn about / I live my lonely life, with some lonely friends, in my lonely town", zo klinkt het en muzikaal lijkt het niet eens alsof hij dat allemaal erg vindt. Integendeel, het is echt een ode aan het kleine leven.

4 september 2023
Marc Alenus