Roadburn affiche begint vorm te krijgen

Het Tilburgse instituut Roadburn blijft namen rondstrooien dat het een lieve lust is.

Zo is er bijvoorbeeld het driedelig requiem met het Nederlandse Metropole-orkest dat door niemand minder dan Tom G. Warrior zal geleid worden. Het eerste en het derde deel van het requiem stonden al eens op Celtic Frost-albums. Speciaal voor Roadburn gaat de Zwitser met zijn Tryptikon het ontbrekende onderdeel en de twee reeds gekende delen vertolken.

Maar er is nog meer nieuws. Loop, de headliners van de editie 2014, zullen net zoals Slaegt (ook op de Eindhoven Metal Meeting) aantreden op vraag van curator Tomas Lindberg. Die van Sumac (met leden van Isis en Russian Circles) hadden een dagje vrij. Young Widows komen hun ‘Old Wounds' volledig brengen en Emma Ruth Rundle, pas nog in Trix en op Sonic City staat ook op de planken.

Exile On Mainstream, het platenlabel, bestaat twintig jaar, en komt een feestje houden op Roadburn. Zij zullen op 13 april de volledige programmatie in de Hall of Fame voor hun rekening nemen.

En er is nog veel meer, maar lees alles alvast na op de Roadburn-website. Dagtickets, zullen vanaf 13 december te koop zijn. Twijfel niet te lang, want dat Tilburgs feestje van 11 tot en met 14 april staat bij een heleboel mensen al gemarkeerd met een zwarte stift.

16 november 2018
Bert Gysemans