RIP John 'BoBo' Bollenberg

De muziekjournalist is onverwacht overleden. Hij werd zesenzestig jaar en laat drie kinderen na.

John Bollenberg geldt als de peetvader van de progrock-journalistiek in België. Daarnaast was hij ook zanger, componist en promotor van het genre in binnen- en buitenland.

Bollenberg was begin jaren tachtig zanger bij de Oostendse symfonische rockgroep Quies. Yes-toetsenist Rick Wakeman zou hun eerste elpee producen, maar dat ging uiteindelijk niet door. Uiteindelijk slaagde ‘BoBo’ er in 2002 in onder de naam Bollenberg Experience de cd ‘If Only Stones Could Speak’ uit te brengen, waarop hij hulde brengt aan "zijn" stad Brugge.

Als rockjournalist maakte hij diverse radioprogramma’s en schreef hij over prog voor muziekbladen over de hele wereld, tot in Japan. Verder verleende hij zijn medewerking aan verschillende internationale festivals voor progressieve rock.

De redactie van daMusic wenst de familie veel sterkte. John had heel veel vrienden in de wereld van de prog en zijn overlijden is een groot gemis. Wie zijn journalistieke werk wil herlezen of ontdekken, kan terecht op symforce.wordpress.com.

14 januari 2024
Christoph Lintermans