Rina Sawayama kondigt nieuw album aan

Laat het kind niet in je sterven, zei haar therapeut.

Rina Sawayama kondigt nieuw album aan

De Brits-Japanse zangeres Rina Sawayama heeft haar nieuwe album 'Hold The Girl' aangekondigd met het uitbrengen van de gelijknamige single. De nieuwe plaat verschijnt op 16 september via Dirty Hit.

De net verschenen single Hold The Girl is geschreven na een emotionele therapiesessie waar Rina door haar therapeut werd aangemoedigd om haar innerlijke kind vast te houden en haar de liefde te geven die ze in haar jeugd miste. De vorige twee singles uit de plaat, This Hell  en Catch Me In The Air deden het al erg goed. Benieuwd of deze ook zo goed onthaald wordt.

Het nieuwe album zal dertien tracks bevatten en is geschreven en opgenomen met Clarence Clarity en Lauren Aquilina en geproduceerd door onder meer de legendarische Paul Epworth (Adele, Florence & the Machine), Stuart Price (Dua Lipa, The Killers, Madonna) en Marcus Andersson (Demi Lovato, Ashnikko). Eerder verschenen in de aanloop naar Hold The Girl al de singles This Hell en Catch Me In The Air.

In 2020 werd Rina's debuutalbum 'SAWAYAMA' een van de meest geprezen albums van dat jaar en belandde op meer dan 50 'Album van het jaar-lijstjes' waaronder die van de New York Times (#2), The Guardian (#3) en Rolling Stone (#6).

 

1 augustus 2022
Marc Alenus