PVA brengt Kim mee naar Kortrijk

Wie nog een reden nodig had om naar Sonic City te gaan...

Vandaag heeft het Grammy-genomineerde, Zuid-Londense trio PVA een hectische nieuwe video voor single Kim gedeeld. Het nummer is afkomstig van veelgeprezen debuutalbum 'BLUSH', dat eerder deze maand werd uitgebracht via Ninja Tune, en belandde op nummer twee in de UK Official Dance Albums Chart, nummer dertien in de Official Independent Albums Chart en op vijfentwintig in de officiƫle vinylalbumlijst.

Na de ep 'Toner', ziet het debuutalbum van de band hen de kloppende pols van elektronische muziek verder consolideren met de rauwe energie van een levensbevestigend optreden en onthult ze meer over het trio dan ze ooit eerder hebben gedeeld. De elf nummers van de groep, Ella Harris en Josh Baxter (die zowel leadzang als synths, gitaren en productie delen) naast drummer en percussionist Louis Satchell, zijn gemaakt van een formule van acid, disco, zinderende synths, de release van de dansvloer en louterende Sprechgesangpostpunk.

De nieuwe video werd geregisseerd door Milton en legt perfect de claustrofobie en angst van het nummer vast, waarbij de band optreedt in vervallen gebouwen, terwijl ze op hun plaats glitchen en bevriezen.

29 oktober 2022
Marc Alenus