Proef de 'Fake Sugar' van Beth Ditto

We zagen haar naam al opduiken op de affiche van Rock Werchter, dus het was te verwachten dat Beth Ditto, die we nog kennen van Gossip, iets van plan was. Na vijf albums met voornoemde band (de laatste al van vijf jaar geleden) acht de volslanke zangeres de tijd rijp voor een soloplaat waarvoor ze naar eigen zeggen maar liefst tachtig songs schreef en waar ze al twee jaar aan het werken was samen met Jennifer Decilveo (Ryn Weaver, Boyz II Men) die in de producersstoel zat en met Jacknife Lee (REM, Bloc Party) die haar hielp bij het schrijven van de songs.

In een interview met de Pitch vorig jaar vertelde ze al dat ‘Fake Suger’ een zuiderse plaat zou worden, maar daarom nog geen country album. Zelf verhuisde ze wel van Arkansas naar Washington toen ze achttien was, op de vlucht voor “de slechte delen van de zuiderse cultuur”, maar nu keert ze dus muzikaal terug naar haar roots.

‘Fake Sugar’ komt op 16 juni uit via Virgin en zal elf tracks tellen. Je vindt ze onder de audioclip voor de eerste single uit de plaat:

Tracklist:

Fire
In And Out
Fake Sugar
Savoire Faire
We Could Run
Oo La La
Go Baby Go
Oh My God
Love In Real Life
Do You Want Me To
Lover
Clouds

4 april 2017
Marc Alenus