PREMIERE: Mortier - Verhaal Van Karel

U hebt vast al iets opgevangen omtrent Mortier. Bij ons was het Marie dat ons oor op de band deed vallen. Maar er komt dus nog meer van de groep rond Thomas Mortier. Meer zoals de nieuwe single Verhaal Van Karel, volgende voorloper van het album van de band dat op 15 maart verschijnt.

Verhaal Van Karel’ is voor ons het centrum van het album, een illustratie van het ‘kunnen’ van Mortier…”, is wat het label ons meedeelde. “Het nummer gaat over een man op een feest en een spitvarken. Naarmate de song en het feest vorderen, draaien de rollen tussen Karel en het varken steeds meer om (of was het reeds zo?).”

Dit is het derde nummer dat Mortier releaset. Eerder werden Marie en Zoveel Meer al opgepikt door Radio 1 en Radio 2.

Mortier is dus de band van Thomas Mortier, ook nog (ex-)lid van De Ministers van de Noordzee, Yuko, Krankland en Douglas Firs. Senne Guns, Nele Paelinck (School is Cool, The Bonnie Blues), Jesse Maes (Sophia, Hypochristutreefuzz) en Willem-Alexander Langet (Ruby Grace) maken vast deel uit van de band.

Ook nog te horen op Verhaal Van Karel: Mattias De Craene (MDC III, Nordmann) op saxofoon en Christophe Claeys (Balthazar, The Bony King of Nowhere, Magnus) op vibrafoon.

Geniet ervan.

14 december 2018
Patrick Van Gestel