Postume single voor Tiny Legs Tim

Familie en vrienden van Tim De Graeve brengen een tweede postume single uit.

En dat doen ze wee maanden voor de release van het album 'Sing My Title' en het 'Artists & Friends Celebrating Tiny Legs Tim'-event in Ha Concerts (Handelsbeurs) in Gent.  

Exact een jaar na het onverwachte overlijden van de geliefde Gentse bluesmuzikant verscheen op 25 mei van dit jaar Death Bells Ringing, de eerste postume single van de plaat 'Sing My Title'. Ook zijn verjaardag, 28 november, zal niet onopgemerkt voorbijgaan. Die dag vindt namelijk het eenmalige eerbetoon ‘Sing My Title: Friends & Artists Celebrating Tiny Legs Tim’ plaats in de Gentse Handelsbeurs.

Die dag wordt ook ‘Sing My Title’ op de wereld losgelaten, de opvolger van 'Call Us When It's Over' dat ook al verscheen ter gelegenheid van De Graeves verjaardag, drie jaar geleden. 'Sing My Title' werd een cd en een dubbel-lp met een overzicht van TLT’s hele carrière en daarnaast onuitgegeven archiefmateriaal en enkele nieuwe nummers.

Better Man, opgenomen in maart 2022, stamt net als Death Bells Ringing uit de laatste sessie met de Call Us When It's Over-band en is de tweede vooruitgeschoven single van 'Sing My Title'. Het is een typische TLT-song met een broeierig bluessfeertje en fantastisch gitaarspel. Precies zo herinneren we ons Tiny Legs Tim: als een perfectionist, een rasmuzikant met de blues die als de Mississippi door de aderen vloeide.

29 september 2023
Marc Alenus