PIXX stelt op 14 juni haar tweede album voor in Brussel

‘Small Mercies’, het meest recente album van de eigenzinnige Pixx, is uit.

Hannah Rodgers' tweede album als PIXX bevat een reeks aan poëtische beschouwingen over de liefde in al zijn facetten, ook en vooral experimentele. Net zoals op haar debuut mixt ze elektronische pop met grungy gitaren.

‘Small Mercies’ is de opvolger van ‘The Age Of Anxiety’, een plaat die de nu vierentwintigjarige destijds ook naar Pukkelpop bracht. Op het nieuwe album speelt Pixx verschillende personages en schetst ze een beeld van wat religie, onderdrukking door op gender gebaseerde hierarchie en stereotypen kunnen aanrichting. Ook de vernietiging van de aarde en de liefde komen aan bod.

In haar nieuwe, zelf-geproducete clip voor Funsize staat ze op haar eigenzinnigheid en eigenwaarde. “I’m a freebie… Soon you will kick me out/ then I will convince myself/ I should have stayed around/ I belong upon the shelf,” zo klinkt het.

Op 14 juni staat PIXX in Brussel. Alle info hier.

UPDATE: Wij mogen tickets weggeven voor dit concert. Hoe Funsize is dat?! Kandidaten sturen een mailtje naar win@damusic.be met als vermelding PIXX. Vergeet niet je naam te vermelden zodat we je ticket kunnen laten klaarleggen aan de kassa.

11 juni 2019
Marc Alenus