Nooit meer Low :(

Het leek onvermijdelijk en het is helaas ook gebeurd.

Vorige nacht overleed Mimi Parker van Low na een moedige strijd tegen eierstokkanker. Low is voor ons en de lezers van de daMusic een diep gekoesterde band. Wij blijven verslagen achter, wetende dat we nooit meer de intense samenzangen van Alan Sparhawk en Mimi Parker tot onze diepste vezel zullen voelen.

Low lag in de jaren negentig aan de oorpsprong van de slowcore beweging. De band toerde intens in Europa en was ook in België kind aan huis. Hun vroege optredens in onder andere The Pits in Kortrijk creëerden een innige band tussen de groep en ons landje. Ook in het radioprogramma Duyster waren ze graag geziene gasten, zowel in de playlist als op de event die duyster organiseerde.

Wij voelen mee met Alan Sparhawk en de zijnen, en trekken onszelf op aan de mooie catalogus aan muziek die Low ons nalaat, en aan dat optreden in Trix van amper een half jaar geleden. Volgend weekend had Low moeten aantreden op een door henzelf gecureerde dag tijdens het Sonic City festival, maar dat optreden werd een paar weken geleden al geschrapt met een emotionele boodschap waarin Low vooral meevoelde met kankerpatiënten die niet op een wereldwijde fanbase kunnen teren om tegen hun ziekte te vechten.

Rust zacht, Mimi.

"Friends, it’s hard to put the universe into language and into a short message, but

She passed away last night, surrounded by family and love, including yours. Keep her name close and sacred. Share this moment with someone who needs you. Love is indeed the most important thing.
 
- Alan"

 

 

6 november 2022
Christophe Demunter