Noa Lee viert debuutalbum met reeks concerten

'Airship' is de titel van de debuutplaat van de indie-band rond songwriter, zangeres en toetseniste Nina Kortekaas.

Ondanks dat Kortekaas - naast docente piano aan het KASK - zelf veelgevraagd muzikant is bij Eefje De Visser, Hydrogen Sea, Admiral Freebee, An Pierlé, Portland, The Hydrogen Sea en ODIL, vond ze ook nog tijd om met Noa Lee aan eigen muziek te werken.

Vooruitgeschoven singles After Years en Elephant werden ook hier opgepikt. Noa Lee werd bovendien met Bleed opgenomen in de internationale Equal Global Spotify playlist, waarna ze met Elephant als ambassadeur werden gesteund door Spotify Equal België (lokale playlist waarin de meest populaire en nieuwe vrouwelijke stemmen van een specifiek land worden uitgelicht). 

'Airship', de plaat die via Polymoon Music verschijnt op 20 oktober, wordt in het persbericht als volgt omschreven: "een breed opgezette plaat, die meteen alles toont van wat de band in zijn mars heeft. Melancholische droomlandschappen als van Beach House of Weyes Blood.Spitsvondige songwriting als van Eefje de Visser of Pitou. Af en toe ritmischen ontregelend als St Vincent of Fiona Apple".

Doe er uw voordeel mee. 

Noa Lee (Nina) doet een aantal supports en soloconcerten dit najaar, waaronder

18/10 - Cactus, Brugge
24/10 - CC Aarschot
22/11 - Ancienne Belgique

Album releaseconcerten met band volgen vanaf januari 2024.

10 oktober 2023
Patrick Van Gestel