Noa Lee - After Years

Noa Lee - After Years

Drukke tijden voor Nina Kortekaas.

2022 was al een geweldig jaar voor Noa Lee met optredens in het voorprogramma van Madison Cunningham, School is Cool en Arsenal, maar dit jaar belooft nog geweldiger te worden. De zangeres-toetseniste brengt vandaag met After Years de eerste single uit van een volwaardig album dat eraan komt in oktober als opvolger van de ep 'Noa Lee' uit 2021. En frontvrouw Nina Kortekaas maakt ook deel uit van de nieuwe live bezetting van Portland, nu Sarah Pepels daar vertrok.

After Years laat een krachtig popgeluid horen. De dromerige zang van Kortekaas dartelt rond een zuilenrij, opgetrokken uit pulserende synths. Jazzy drumpatronen geven de song een extra dimensie. In de tekst heeft de zangeres het over onderwerpen als vertrouwen en relaties en het mag duidelijk zijn dat de muzikanten stuk voor stuk zelfverzekerde talenten zijn die elkaar vertrouwen en altijd opnieuw weer vinden.

Over de song zegt Nina Kortekaas: "After Years heb ik geschreven tijdens de lockdown. Een periode waarin ik heel veel alleen was. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik meer rust en zelfvertrouwen konden vinden in mezelf. Ik stond sterker in mijn schoenen dan voordien. Het nummer gaat over jezelf volledig durven tonen aan iemand. Om iemand eindelijk in de ogen te durven kijken en alles van jezelf aan deze persoon te geven. Om eindelijk het zelfvertrouwen te voelen en te weten dat het wederzijds is, al kan/mag het misschien niet zo zijn."

Over de clip zegt ze: "In de clip wordt het verhaal vertaald naar een persoon die zelfverzekerd langs de kust wandelt. Het beeld volgt, we zien enkel de achterkant en de rug: een sterke overtuigende indruk. Maar wanneer het beeld deze persoon inhaalt, zien we ook een breekbare en persoonlijke kant. Een kant die in het volste vertrouwen wordt getoond, waardoor het hoofdpersonage zich uiteindelijk volledig kan loslaten en zichzelf kan blootgeven."

22 maart 2023
Marc Alenus