Nieuwe plaat voor Mannequin Pussy

De eerder uitgebrachte single I Got Heaven blijkt nu de titeltrack te zijn van een nieuw album.

Vandaag kondigt Mannequin Pussy het nieuwe album 'I Got Heaven' aan met een video voor I Don’t Know You. Het album, geproduceerd door John Congleton, verschijnt op 1 maart via Epitaph Records.

Over I Don’t Know You zegt frontvrouw Marisa Dabice: “This is simply a song about having a crush. About the excitement and playful fantasy that can come from meeting someone unexpectedly at a festival, or on the street, or in line at the grocery store. You don’t know when you’ll see them again but the rush of their possibility lingers, making you yearn to know more about them.”

Maar in de clip ontmoeten we de vier niet op een festival, in een winkel of op straat, maar wel in een schuur. Daar is ook nog een koppel aanwezig en wanneer de song het hoogtepunt bereikt, komt er ook nog iemand binnen samen met een heel fel licht en een hevige wind die de vele kaarsen in de schuur uitblaast.

Wat het allemaal te betekenen heeft, is ons nog niet duidelijk, maar de song overtuigt wel met frisse toetsenpartijen, de zoete zang van Dabice en stevige, overstuurde gitaren. Macie Stewart van OHMME is net zoals op I Got Heaven opnieuw van de partij. Zij verzorgt achtergrondzang en speelt viool.

18 oktober 2023
Marc Alenus