OHMME werd Finom en grijpt terug naar het begin

Het altijd weer van vorm veranderende Chicago-duo brengt de debuutplaat opnieuw uit.

De muziek van Finom, opgericht in 2014 door multi-instrumentalisten-songwriters Macie Stewart en Sima Cunningham, is een verkennende reis vol gruizige gitaargekte, experimentele vocale harmonieën en pure, oprechte songwriting.

Dat was ook al zo op 'OHMME'. Opgenomen in de Fox Hall-thuisstudio van de band en in eigen beheer uitgebracht in 2014, lanceerde 'OHMME' een carrière waarin Stewart en Cunningham toerden en opnamen maakten met acts als Wilco, Japanese Breakfast, Twin Peaks, Iron & Wine en nog veel meer.

Nu is deze gedurfde en prachtige verzameling nummers opnieuw gemixt en gemasterd door de originele co-producent en technicus Dorian Gehring. Toegevoegd zijn drie remixen van vrienden en muzikale inspiratiebronnen van de band: NNAMDÏ, de vooraanstaande muziektovenaar uit Chicago, remixt het durf-om-mee-zingen Fingerprints; de legendarische Yuka C Honda zet het anthemische Woman op de kop; en de briljante emo-ambient componist claire rousay tilt het prachtig pijnlijke You, Your Face naar nieuwe sonische dieptes.

17 oktober 2023
Marc Alenus