Nieuwe plaat en tournee voor Tiny Legs Tim

Tiny Legs Tim kiest andere paden en die leiden ook naar een zaal in jouw buurt.

Zoals de titeltrack liet horen, ruilt Tiny Legs Tim op zijn vijfde studio-album ‘Elsewhere Bound’ de akoestische bare-to- the-bone intimiteit van voorganger ‘Melodium Rag’  in voor een vlezige productie met een uitgebreide bezetting. Stomende blazers en broeierige percussie zetten de toon. Op de achtergrond stampt een honky-tonk piano en briest een harmonica terwijl zang en gitaar een onverbloemd universeel verhaal vertellen. De sfeer is gemoedelijk en feestelijk, maar de zilte geur van zweet en tranen verraadt sluimerende onrust. ‘

‘Elsewhere Bound’ is een warm analoog gemixt album dat de organische energie in de studio zo getrouw mogelijk capteert waardoor de luisteraar de band bijna ‘ziet’ spelen. Radicaal live, met een rand. Menselijk, gedetailleerd, uitgebalanceerd, contrastrijk en ongepolijst. De plaat werd live opgenomen in één ruimte (geen overdubs) wat resulteert in een dampende smeltkroes van Blues, Soul, Rumba, Americana, Neil Young (de sfeer van ‘On The Beach’), Touaregblues, Louisiana Swamp, en Woodstock Rhythm & Blues. Véélbelovend dus voor de nakende live shows!

Die worden voorafgegaan door een exclusieve voorbeluistering in Vynilla, Gent op 31/1 tussen 18u en 20 u en een duo-optreden met Steven Troch op 9/2 om 15u30 in Fnac, Gent.

* 22/02  -           De Singer / Rijkevorsel                                  Try-Out
* 01/03  -           AB / Brussel
* 08/03  -           De Roma / Antwerpen
* 28/03  -           De Casino / St Niklaas
* 29/03  -           4 AD / Diksmuide
* 14/05  -           De Handelsbeurs / Gent

 

 

22 januari 2019
Marc Alenus