Nieuwe Libertinesplaat in de zomer van 2018

Pete Doherty heeft woord gehouden. Twee jaar geleden kondigde hij aan dat The Libertines een hotel zouden openen waar ook een studio, een nachtclub en een bar (uiteraard). Dat hotel ‘The Albion Rooms’ is er nu en de band heeft er zich al geïnstalleerd.

Dat is allemaal goed nieuws, maar het wordt nog beter, want nadat The Libertines in 2015 eindelijk (na elf jaar) hun derde album, ‘Anthems For Doomed Youth’ afmaakten, werd er ook een vierde album aangekondigd.

Dat album wordt nu concreet. The Libertines zijn al begonnen met de songs voor die plaat en ze zal uitkomen in de zomer van 2018. Daarbij zullen ook de fans een rol spelen. Zij worden uitgenodigd in The Albion Rooms om deel uit te maken van het creatieve proces. Volgens de band werden ze daartoe geïnspireerd door hun voorbeelden uit de jaren zestig. Ook The Beatles en The Monkeys hebben destijds zoiets gedaan. De plaat zal uiteindelijk ook voorgesteld worden op een release party in het hotel.

Wanneer The Albion Rooms de deuren opent, is nog niet bekend. Het hotel telt tien kamers, verspreid over vijf verdiepingen. Elke kamer is ingericht volgens “ a distinctly Libertines style”. 

Neem hier een kijkje:

28 januari 2018
Marc Alenus